A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ювілейна громада
Херсонська область, Херсонський район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 19.06.2018 13:46
Кількість переглядів: 577

Фото без опису      Увага! Охоронні зони електричних мереж.

Шановні споживачі електричної енергії повідомляємо, що дерева які посаджені  Вами біля будинків та знаходяться в охоронній зоні повітряних ліній електропередач . Це являється порушенням Закону України №2480-VI «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів» та Правил охорони електричних мереж.

Згідно Статті 32 Закону в межах охоронних зон забороняється:

  • будувати житлові будинки, будинки громадського призначення;
  • розміщати споруди іншого призначення на меншій відстані від елементів електричних мереж, ніж встановлена нормами;
  • складати будь-які матеріали, розпалювати вогнища, влаштовувати звалища;
  • саджати дерева, крім кущів та саджанців з висотою перспективного росту не більше двох метрів

Недотримання цих вимог може привести як  до аварійних ситуацій в електричних мережах, так і до трагічних наслідків ураження електричним струмом людини або тварин.. Згідно статті 35 Закону «Підприємства, що здійснюють експлуатацію об’єктів енергетики, мають право на відшкодування збитків, завданих їм власниками або користувачами земельних ділянок, розташованих у межах охоронних зон електричних мереж, а також іншими особами внаслідок недотримання встановлених цим Законом обмежень у межах таких зон».

            Згідно статті 32 Закону «фізичним та юридичним особам у межах спеціальних зон об’єктів енергетики без письмової згоди підприємств енергетики, у віданні яких перебувають ці мережі а також без присутності їх працівника забороняється виконувати будівельні, земляні та інші роботи, що можуть призвести до порушення функціонування об’єктів електричних мереж.

У Бериславському районі внаслідок ураження струмом загинула дитина

Трагедія сталася минулими вихідними в с.Козацьке Бериславського району. Біля трансформаторної підстанції, яка не перебуває у власності «Херсонобленерго», а належить сільськогосподарському підприємству, було виявлено тіло 8-річного хлопчика. Він з невідомих причин наблизився на небезпечну відстань до струмопровідних частин, що перебували під напругою. В результаті дитина отримала численні опіки та смертельне ураження електрострумом.

Наразі усі обставини трагедії розслідують правоохоронці.

Енергетики вкотре застерігають, що проникнення в приміщення трансформаторних підстанцій заборонено. Ігри на біля енергооб’єктів, або ж проникнення з метою крадіжки кольорового металу можуть призвести до трагічних наслідків.

Громадянам варто усвідомлювати невідворотність тяжких наслідків в разі нехтування безпеки поводження з електричним струмом і не відноситись до цього безвідповідально. Варто дотримуватись елементарних правил безпечної поведінки поблизу енергооб’єктів та в обов’язковому порядку застерігати дітей від біди.

Власники енергообєктів, в тому числі і трансформаторних підстанцій, які не належать «Херсонобленерго», мають забезпечити належне утримання та унеможливити вільних доступ на територію до об’єктів сторонніх осіб. Адже недбале відношення до експлуатації електроустановок може призвести до трагічних випадків.

Бережіть себе та близьких! 

УВАГА! Небезпечні крадіжки електроенергії.

 

Жадібність, жага прибутку та безкарність продовжують спонукати окремих горе-підприємців до нелюдських методів ведення бізнесу.

«Херсонобленерго» систематично інформує населення про результати виявлення фактів розкрадання електричної енергії окремими громадянами та юридичними особами, та плачевні наслідки фінансових обтяжень та кримінальну відповідальність.

Діяльність з виявлення будь-яких порушень у енергетичній сфері регіону проводять висококваліфіковані спеціалісти спеціальних служб та підрозділів Товариства з багаторічним досвідом роботи, як то кажуть, від землі до трону.

Проте окремі «продвинуті економісти», невідомо на що розраховуючи, намагаються будь-якими методами вдатися до крадіжки електроенергії, вважаючи нормальним зупинити роботу електролічильника за допомогою кримінальних способів. Навіть ціною власного здоров’я і життя та, що найбільше прикро, оточуючих людей.

Днями у приміщенні рибного магазину, що розташований у центрі міста по вулиці Суворова, виявлено та, із залученням поліції, вилучено високочастотний генератор випромінювання, який використовувався для зупинки електролічильника.

І те, що господар понесе значні фінансові збитки та скоріше за все кримінальну відповідальність, не важливо.

Жах всього цього у тому, що у багатолюдному місці «нелюдь» для крадіжки електричної енергії, встановила в магазині генератор високочастотного випромінювання який впливає не так на лічильник, як на здоров’я та життя відвідувачів закладу. А саме, особливо небезпечно, коли людина потрапляє в радіус дії 500 метрів, та навіть має вплив на здоровя людини в радіусі до 2 км.

Зазначені пристрої на сотні метрів випромінюють радіохвилі такої потужності, що по шкідливості можна порівняти хіба що з наслідками Чорнобильської АЕС

Люди навіть не здогадуються, що перебувають у зоні дії такого приладу, та те, що безпричинні розлади нервової та серцево-судинної систем, хвороби крові, погіршення здоров’я, тощо є наслідками відвідування цього закладу. Важко навіть здогадатись яку шкоду наносив цей штучний Чорнобиль хворим та людям похилого віку, дітям, вагітним жінкам.

Ну, що ж, гроші не пахнуть, але чому зазначеною проблемою не займаються правоохоронці, питання варто задати керівникам цих закладів від усіх мешканців міста.

У свою чергу енергетики застерігають споживачів від порушення Правил користування електричною енергією, та якщо Вам стало відомо про наявність таких пристроїв у будь-яких помешканнях чи то закладах, повідомте на гарячу лінію служби захисту економіки за телефоном 0552-421-666.

 

Бережіть себе та близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь