A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ювілейна громада
Херсонська область, Херсонський район

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі.

Дата: 18.05.2020 08:43
Кількість переглядів: 288

     

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі

Теплі, сонячні дні сприяють відпочинку на природі. Більшість громадян у вільний час виїздить за місто: на дачу, до води та лісу. На жаль, на відпочинку люди забувають про правила поведінки у лісі, спричиняючи пожежі. Проводячи дозвілля у лісовій та парковій зоні, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки! Зокрема, при розведенні багаття необхідно розчистити місце, а після відпочинку – обов’язково загасити його та засипати землею (чи залити водою).

Слід пам’ятати, що розведене вогнище не можна залишати без нагляду. Місце відпочинку після себе потрібно прибрати, адже залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Також слід пам’ятати, що у спекотну погоду в лісі категорично забороняється розводити багаття та засмічувати територію, це стосується і недопалків, які також можуть спровокувати пожежу. Недбале та легковажне відношення до протипожежних заходів може спровокувати значні матеріальні збитки та нанести шкоду життю і здоров’ю людей.

Шановні громадяни, відпочивайте у спеціально відведених рекреаційних зонах, не залишайте після себе сміття й намагайтеся не розводити багать. Сірники та недопалки надійно загашуйте, заливайте водою й прикопуйте землею рештки вогнища. Прибирайте за собою сліди відпочинку – побутовий мотлох легко спалахує й сприяє підсиленню пожежної небезпеки. Для того, щоб максимально запобігти виникненню лісових пожеж упродовж пожежно-небезпечного періоду забороняється:

  • палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;
  • розведення багать у лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);
  • залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я тощо;
  • заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;
  • використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.

Пам’ятайте! Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладання штрафів та притягнення до кримінальної відповідальності. Відповідно до ст.77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, громадянам за порушення вимог пожежної безпеки в лісах загрожує штраф у розмірі від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі поширення пожежі на значну площу та нанесення збитків лісовому господарству передбачена кримінальна відповідальність. Перш, ніж запалити в лісі вогонь, кинути недопалок, кожен із нас повинен усвідомлювати, що лісова пожежа – це лихо для всіх нас: для людей, звірів, птахів, які живуть у лісових масивах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь