A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ювілейна громада
Херсонська область, Херсонський район

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ

Дата: 15.09.2021 09:55
Кількість переглядів: 799

Роздрібна торгівля підакцизними товарами додала

до бюджету 110 мільйонів гривень

 

За інформацією спеціалістів відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі упродовж січня – серпня поточного року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 110 млн гривень у вигляді акцизного податку з реалізації у роздріб алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Надходження перевищили торішній показник на 9 млн гривень або 8,8%.

Найактивніше його сплачували представники бізнесу м. Херсона – 58,7 млн гривень або 53% від загальних надходжень податку по області. Платники акцизу від реалізації м. Нова Каховка займають друге місце, їх внесок до місцевого бюджету склав 20,8 млн гривень. Місцеві бюджети Генічеського, Каховського та Скадовського районів також отримали – 5,1 млн гривень, 3,8 млн гривень та 2,9 млн гривень від роздрібної торгівлі підакцизними товарами відповідно.

Наразі спостерігається позитивна динаміка надходжень від сплати роздрібного акцизу. Цього вдалося досягти завдяки ефективній роботі податківців, спрямованій на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів.

Варто нагадати, що акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля. З цих коштів фінансуються видатки на заклади культури, освіти та медицини, ремонт і будівництво об’єктів інфраструктури тощо.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь