A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ювілейна громада
Херсонська область, Херсонський район

До уваги платників податку на майно!

Дата: 10.01.2022 08:30
Кількість переглядів: 322

 

 

 

 

До уваги платників податку на майно!

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що згідно з п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України, платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Відповідно до пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта /об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Особливу увагу необхідно звернути на те, що:

за податкові періоди, починаючи з 2022 року, за об’єкти (земельні ділянки або нерухоме майно), розташовані в межах однієї територіальної громади, подається одна податкова декларація з плати за землю та одна податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

у податковій декларації зазначається код за КОАТУУ об’єднаної територіальної громади , на території якої розташовані об’єкти оподаткування;

платникам плати за землю у податковій декларації при заповненні показника щодо коду виду цільового призначення земельної ділянки необхідно користуватись новим Класифікатором видів цільового призначення земельних ділянок (додатки 58-60 до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2012 №1051, з врахуванням змін, внесених з 11.08.2021 року постановою КМУ від 28.07.2021 №821).

 

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь