A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ювілейна громада
Херсонська область, Херсонський район

Українські громадяни, які виїхали за кордон, отримали можливість оформити ID-картку у низці країн. Це можна зробити у підрозділах держпідприємства "Документ".

Дата: 26.09.2023 15:07
Кількість переглядів: 73

Українські громадяни, які виїхали за кордон, отримали можливість оформити ID-картку у низці країн. Це можна зробити у підрозділах держпідприємства "Документ".

         Підрозділи, де можна зробити ID-картку чи закордонний паспорт, працюють у Польщі, Туреччині, Словаччині, Чехії та Німеччині.

         Також документи можна обміняти, якщо в попередніх закінчився термін дії. Замінити паспорт можна зразка 1994 року на ID-картку або одночасно оформити закордонний паспорт та ID-картку.

         Оплата послуг у таких мобільних комплексах можлива на місці лише за допомогою онлайн-сервісу. Тобто треба мати смартфон та картку або її реквізити. Записатися в електронну чергу можна онлайн на сайті ДП "Документ".

         У Польщі діють чотири пілотні представництва держпідприємства "Документ" у Варшаві, Кракові, Ґданську та Вроцлаві. Там доступна послуга оформлення паспорта для осіб, які досягли 14-річного віку. Для його оформлення, потрібно звернутись в один із відділів підприємства "Документ". При собі потрібно мати свідоцтво про народження, паспорт громадянина України батьків, довідку, яка фіксує реєстрацію місця проживання (якщо є), і реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).

         На виготовлення паспорта відводиться 20 днів. Під час отримання готової ID-картки здійснюється процедура верифікації, тому обов’язкова присутність особи, на ім’я якої оформлюється документ.

         Мінреінтеграції опублікувало адреси у кожній з країн. Зокрема, днями відрився перший офіс ДП "Документ" у Берліні (адреса: Am Treptower Park 14, 12435 Berlin, поверх 2).

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь