Ювілейна громада
Херсонська область, Херсонський район

Щодо дії ставок місцевих податків та/або зборів, а також податкових пільг з їх сплати

Дата: 24.07.2024 13:37
Кількість переглядів: 34

Щодо дії ставок місцевих податків та/або зборів,

а також податкових пільг з їх сплати

Ювілейна сільська військова адміністрація повідомляє, що ставки по місцевим податкам та зборам затверджені згідно рішень сесії:

  • Рішення №517 від 23 червня 2020 року «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Ювілейної сільської ради на 2021 рік»

  • Рішення №275 від 25 червня 2021 року «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Ювілейної сільської ради»

  • Рішення №276 від 25 червня 2021 року «Про встановлення  розміру ставок єдиного податку на території Ювілейної сільської ради»

  • Рішення 277 від 30 червня 2021 року «Про встановлення розміру  ставок та пільг із сплати земельного податку на  території Ювілейної сільської ради»

У відповідності до пп.12.3.3 п.12.3 ст.12 Податкового кодексу України, якщо в рішенні органу місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків та/або зборів, а також податкових пільг з їх сплати не визначено термін його дії, таке рішення є чинним до прийняття нового рішення.

 

Довідково інформуємо, що починаючи з 01 січня 2023 року, за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією (далі – Перелік територій), плата за землю не нараховується та не сплачується за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, в якому було завершено активні бойові дії або тимчасова окупація на відповідній території.

Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації визначаються відповідно до даних Переліку територій.

Також, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, які перебувають у власності фізичних осіб, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації та за об’єкти житлової нерухомості, що стала непридатною для проживання у зв’язку з збройною агресією Російської Федерації.

Тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти нежитлової нерухомості, в тому числі їх частки, які перебувають у власності юридичних осіб, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Перелік територій визначається у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку, який затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309.

В.о.начальника фінансового відділу

Ірина Якущенко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь